تحولات منطقه

روند قیمت کالاهای اساسی طی یک سال گذشته باوجود وعده‌های مسئولان افزایشی بوده، به گونه‌ای که در آذر ۱۴۰۰ نسبت به آذر ۹۹، قیمت برنج ایرانی ۶۰ درصد، شکر ۷۶ درصد و گوشت ۴۱ درصد افزایش یافته است.

کارنامه کالاهای اساسی در آذر/ رشد ۶۰ درصدی قیمت برنج طی یک سال
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، روند قیمت کالاهای اساسی طی یک سال گذشته باوجود وعده‌های مکرر مسئولان همچنان افزایشی بوده، به شکلی که موجب کاهش تقاضا به ویژه در اقلامی همچون گوشت و برنج شده است.

گوشت گوساله ۱۳۵ هزار تومان قیمت خورد

در این بین، بررسی آمار ارائه شده از سوی وزارت صمت از قیمت کالاهای اساسی در آذر ماه سال ۱۴۰۰ نشان می‌دهد که نرخ انواع کالاهای اساسی نسبت به آذر ۱۳۹۹ با افزایش محسوسی همراه بوده که البته نسبت به ماه‌های قبل شیب ملایم‌تری داشته است.

بر همین مبنا، قیمت هر کیلوگرم برنج پاکستانی باسماتی درجه یک با ۱۴.۹ درصد افزایش از ۲۴ هزار و ۴۵۹ تومان در آذر ماه ۱۳۹۹ به ۲۸ هزار تومان در آذر ماه ۱۴۰۰ افزایش یافته است.

همچنین قیمت هر کیلوگرم برنج طارم اعلا آذر ۱۴۰۰ نسبت به آذر ۱۳۹۹، ۵۹.۵ درصد افزایش داشته و از ۳۳ هزار و ۴۴۹ تومان به ۵۳ هزار و ۳۶۳ تومان رسیده است. قیمت این کالا در آبان ۱۴۰۰ نیز ۵۰ هزار تومان بود که به همین ترتیب رشد ۶.۷ درصدی در یک ماه(آذر نسبت به آبان ۱۴۰۰) یافته است.

قیمت هر کیلوگرم برنج هاشمی درجه یک نیز طی مدت یاد شده ۵۶.۶ درصد افزایش یافته و از ۳۲ هزار و ۸۷۵ تومان به ۵۱ هزار و ۴۹۷ تومان رسیده است. قیمت این محصول نیز در آبان ۱۴۰۰، ۴۸ هزار و ۶۱۴ تومان بود که به همین ترتیب رشد ۵.۹ درصدی در یک ماه(آذر نسبت به آبان ۱۴۰۰) یافته است.

قیمت هر کیلوگرم شکر سفید نیز ۷۵.۹ درصد افزایش یافته و از ۸ هزار و ۴۷۴ تومان در آذر ۹۹ به ۱۴ هزار و ۹۱۰ در آذر ۱۴۰۰ افزایش یافته است.

قیمت هر کیلوگرم گوشت گوساله نیز در آذر ماه ۱۴۰۰ نسبت به آذر ماه ۱۳۹۹ به میزان ۴۱ درصد افزایش و از هر کیلوگرم ۹۵ هزار و ۹۳۱ تومان به ۱۳۵ هزار و ۲۴۱ تومان رسیده است.

قیمت هر کیلوگرم گوشت گوسفندی طی مدت یاد شده ۱۹.۵ درصد افزایش یافته و از ۱۱۰ هزار و ۴۷۳ تومان به ۱۳۲ هزار تومان رسیده است.

قیمت هر کیلوگرم گوشت مرغ تازه نیز در آذر ماه ۱۴۰۰ نسبت به آذر ماه ۱۳۹۹ به میزان ۲۴.۸ درصد افزایش یافته و از هر کیلوگرم ۲۴ هزار و ۵۸۹ تومان به ۳۰ هزار و ۶۸۸ تومان رسیده است.

شکر یک درصد، برنج پاکستانی ۱.۴ درصد، برنج طارم ۶.۷ درصد، برنج هاشمی ۵.۹ درصد، گوشت گوساله ۰.۷ درصد و گوشت گوسفندی ۰.۱ درصد طی یک ماه افزایش قیمت خورده اند.

کاهش قیمت دو محصول در یک ماه

همچنین بررسی قیمت این اقلام اساسی طی یک ماه نیز نشان می‌دهد، قیمت هر کیلوگرم برنج تایلندی نیز در آذر ۱۴۰۰ نسبت به آذر ۱۳۹۹ با ۷.۲ درصد کاهش از ۱۷ هزار و ۱۹۲ تومان به ۱۵ هزار و ۹۴۶ تومان رسیده است.

همچنین قیمت این کالا در آذر ماه نسبت به آبان ماه نیز(طی یک ماه) یک درصد کاهش داشته است.

قیمت گوشت مرغ نیز طی یک ماه ۰.۳ درصد کاهش داشته است.

منبع: مهر

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.